<>

Ανακοίνωση της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

    Την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά Απολυτήριες – Πτυχιακές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

    Στις εξετάσεις συμμετείχαν τρεις από τους μαθητές της Σχολής, οι οποίοι κρίθηκαν άξιοι να λάβουν πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

   Τα μέλη της Επιτροπής των εξετάσεων, που είναι έμπειροι και αναγνωρισμένοι καθηγητές άλλων Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, αφού εξέτασαν τους υποψηφίους στη μουσική απόδοση ύμνων και στη θεωρεία της Βυζαντινής Μουσικής ομόφωνα τους έκριναν ικανούς να λάβουν τα πτυχία τους.

   Με τον τρόπο αυτό επισφραγίστηκε ο κόπος και η προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων τους, αλλά και της Ιεράς μας Μητροπόλεως να λειτουργήσει τη Σχολή και να προβεί στην αναγνώρισή της από την Πολιτεία.

  Με την βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι φερέλπιδες μαθητές της Σχολής στο εγγύς μέλλον, ευχόμαστε καλή πρόοδο στους νέους πτυχιούχους Ιεροψάλτες μας και καλούμε, όσους επιθυμούν να διδαχθούν τη Βυζαντινή Μουσική, από τη νέα σχολική χρονιά, να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.