<>

Γιορτή λήξης για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

Το πέρας του σχολικού έτους 2013-2014 για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, επισφραγίστηκε με μια επιτυχημένη καθ᾿ όλα Εκδήλωση λήξης, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 1 Ιουνίου στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών( παρεκκλήσι του Ι. Ενοριακού Ναού Παναγίας των Ξένων )  στον Ελαιώνα της Λευκάδας.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, των λοιπών μελών του Δ.Σ., γονέων και φίλων, μικροί και μεγάλοι μαθητές σε συνεργασία με τους διδάσκοντές τους, παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά δείγματα του κόπου και της προσπάθειας που κατέβαλλαν κατά το χρόνο που πέρασε.

Εκκλησιαστικές μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα θυμίζοντας σε όλους τη βαθιά σχέση της Ψαλτικής με την παραδοσιακή, αλλά και την πιο σύγχρονη ελληνική μουσική, καθώς και την ανάγκη της καλλιέργειας αυτού του τόσο σημαντικού τμήματος της παράδοσής μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, ευελπιστώντας σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών στη Σχολή για το σχολικό έτος που έρχεται. Καλό καλοκαίρι και καλήν αντάμωση τον Οκτώβριο!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ