<>

Γνωριμία με τη μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Categories: Τελευταία νέα

Το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιανουαρίου στην «Καταφυγή» η συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας « Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» απέδωσε μια ζωντανή ημέρα «Γνωριμίας με τη μουσικοχορευτική μας Παράδοση».

Αρχικά ο Διευθυντής της Σχολής και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Νεκτάριος Θάνος παρουσίασε στα παιδιά την ιστορική διαδρομή της Βυζαντινής Μουσικής, που έχει τις ρίζες της στη μουσική των αρχαίων προγόνων μας, διαποτίσθηκε με τα νάματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας τη βυζαντινή περίοδο και προσφέρεται σ’ εμάς σαν «δέντρο ευσκιόφυλλο», που διακλαδώνεται στην ψαλτική τέχνη (εκκλησιαστική βυζαντινή μουσική) και στο δημοτικό τραγούδι (κοσμική βυζαντινή μουσική).

Στη συνέχεια, χωρισμένα σε τρεις ομάδες, τα παιδιά μυήθηκαν βιωματικά στη μουσική παράδοση της Ρωμηοσύνης, συμμετέχοντας σε ισάριθμα εργαστήρια:

α. Εκκλησιαστικής Μουσικής με τον καθηγητή Β. Μ. π. Βασίλειο Κακλαμάνη,

β. Παραδοσιακού Τραγουδιού με την καθηγήτρια Β.Μ. και υπεύθυνη της Παιδικής Χορωδίας της Σχολής κ. Μαρία Κακλαμάνη και

γ. Παραδοσιακών Χορών με τη γυμνάστρια και υπεύθυνη του νεοσύστατου χορευτικού τμήματος κ. Γεωργία Κάτσενου.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με τον πατρικό χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Θεοφίλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ γίνονται κάθε Σάββατο, 10.30 – 11.30 π.μ. και της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ κάθε Σάββατο, 2.00 – 3.00 μ.μ. στην «Καταφυγή».