<>

Εορτάσθηκε και φέτος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Τρίκκης του θαυματουργού στο Βαθύ Μεγανησίου.

Categories: Τελευταία νέα

Εoρτάσθηκε και εφέτος στο Μεγανήσι Λευκάδος και με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στο Βαθύ η ετήσια πανήγυρη της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Τρίκκης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου (Τρικάλων), Πολιούχου και Προστάτου Μεγανησίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς και ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας. Λίγο νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του καθώς κι ο εφημέριος των Ενοριών Βαθέος και Αγίων Αποστόλων Κατωμερίου Μεγανησίου Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Αρώνης επισκέφθηκαν τον τέως εφημέριο Κατωμερίου Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Γεράσιμο Κονιδάρη.

Το πρωί της της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Ορθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης. Το απόγευμα της εορτής εψάλη η Ιερά Παράκληση του εορταζομένου Αγίου Βησσαρίωνος, ολοκληρώνοντας έτσι τις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις της Ενορίας Βαθέος Μεγανησίου.