<>

Ευχαριστήριο πρωτ. π. Πανογιώργου Κτενά.

Categories: Τελευταία νέα

Όπως  είναι γνωστόν την νύκτα της 24ης προς 25ην Νοεμβρίου 2013, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η οικία τού ιερέως π. Πανογιώργου Κτενά, εφημερίου Καρυάς Λευκάδος αλλά και της αδελφής του, Πηνελόπης Κτενά. Κάηκαν επίσης έπιπλα, ρούχα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, βιβλία, οικογενειακά κειμήλια  και ότι άλλο υπήρχε μέσα. Ελάχιστα πράγματα διασώθηκαν. Η ζημιά ανέρχεται τουλάχιστον σε διακόσιες χιλιάδες [200.000] ευρώ.

Ο ιερεύς π. Πανογιώργος Κτενάς δεν ζήτησε βοήθεια από κανένα, ούτε ενόχλησε κανένα. Ορισμένοι όμως Καρσάνοι κινητοποιήθηκαν από μόνοι τους για να τον βοηθήσουν. Έτσι δημιουργήθηκε μια ερανική επιτροπή, αποτελουμένη   απο τον Διάκονο, π. Χριστοφόρο Αραβανή, τον συνταξιούχο Λυκειάρχη Καρυάς κ. Δημήτριο Στραγαλινό, τον κ. Κωνσταντίνο Αναστ. Αραβανή, τον κ. Σπυρίδωνα Χρ. Κατωπόδη, και τον μακαριστό πλέον πρόεδρο τού δημοτικού διαμερίσματος Καρυάς, Λεωνίδα Κατωπόδη, ο οποίος απεβίωσε την 27-7-2014.

Έγινε έρανος και συγκεντρώθηκε το μικρό, ανάλογα με την καταστροφή, ποσόν των  13.430 ευρώ, ενώ και η Ιερά Μητρόπολις και ορισμένοι ιερείς και ενορίες και μονές  της Μητροπόλεώς μας, αλλά και κάποιοι ιερείς εκτός της Μητροπόλεως μας, προσέφεραν το ποσόν των 14.970 ευρώ.

Ήδη άρχισε η επισκευή και η αποκατάσταση της οικίας. Η επιτροπή και ο ιερεύς ευχαριστούν θερμώς όλους όσους προσέφεραν χρήματα, τούς τεχνίτες και εργάτες που εργάστηκαν δωρεάν, τις εταιρίες και τα καταστήματα που προσέφεραν με κάποια έκπτωση τα υλικά οικοδομών, τον Σπυρίδωνα Ιωάν. Κατωπόδη [Λιανό], ο οποίος ανάλαβε το τεχνικό κομμάτι των εργασιών, την ανεύρεση των τεχνιτών και εργατών και τον συντονισμό των εργασιών,   καθώς και τον αρχιτέκτονα μηχανικό  Ζώη Μικρώνη, ό οποίος κατήρτισε δωρεάν τα σχέδια και επιβλέπει τις εργασίες.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν την βοήθειά τους για να συνεχιστούν οι εργασίες, και να αποκατασταθεί, τουλάχιστον ένα τμήμα της οικίας, για να μπορέσει ο άστεγος  ιερεύς π. Πανογιώργος Κτενας, να εγκατασταθεί πλέον στην οικία του,  ας καταθέσουν την αγάπη τους, στον αριθμό λογαριασμού, 6385-010245-207, της Τραπέζης Πειραιώς.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε    Θ Ε Ρ Μ Ω Σ