<>

Εόρτασε η ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Ιώαννου του Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς.

Categories: Τελευταία νέα

Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό επί τη εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς.

   Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής αλλά και της πόλεως της Λευκάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας και μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Στο λόγο του  ο π. Ιωάννίκιος αναφέρθηκε στη σεπτή μορφή του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικών» εορταζομένου Αγίου Ιωάννου ως «Προφήτου», «Προδρόμου», «Βαπτιστού» Ακολούθησε η Λιτή και η Αρτοκλασία στο προαύλιο της Ι. Μονής. Πριν το «Δι’ ευχών» ο πρόεδρος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πανογιώργος Κτενάς αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Ι. Μονής καθώς και στα έργα ανακαινίσεως των κελλίων της νοτιοδυτικής πτέρυγας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα έκανε έκκληση για την ενίσχυση των έργων αυτών ούτως ώστε να εγκατασταθεί σύντομα η αδελφότητα και να αποκτήσει ξανά ζωή το ιστορικό αυτό Μοναστήρι της Καρυάς.

   Την κυριώνυμη ημέρα εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ι. Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και το «κτιτορικό μνημόσυνο» κατά τη μοναστηριακή τάξη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κτιτόρων και των προαπελθόντων πατέρων της Ι. Μονής.

IMG_0238

IMG_0239

IMG_0231

IMG_0232

IMG_0233

IMG_0234

IMG_0235

IMG_0236

IMG_0237