<>

Εόρτασε η πόλη της Λευκάδος τους Αγίους Ενδόξους Μεγαλομάρτυρες Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο.

Categories: Τελευταία νέα

Mε κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη στον κατάμεστο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων κι ενδόξων μεγαλομαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου Λευκάδος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή πολλών κληρικών μας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο οποίος  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους βίους και το μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων στην κεντρική αγορά, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε δέηση στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλεως.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής των αγίων μεγαλομαρτύρων ολοκληρώθηκαν την κυριώνυμο ημέρα, Σαββάτο, 11 Νοεμβρίου, όπου και τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λευκάδος και Νυδριού – Μεγανησίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως κι εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοσμάς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην βαθύτερη έννοια του μαρτυρίου στο όνομα του Κυρίου μας και στις προκλήσεις τις σύγχρονης εποχής. Πριν το «Δι’ ευχών» ο εφημέριος του εορταζομένου Ιερού Ενοριακού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χριστόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη προς το πρόσωπό του καθώς και την πνευματική καθοδήγηση καθ’ όλο το διάστημα της εφημερίας του στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Λευκάδος. Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ακούραστο κληρικό π. Δημήτριο, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους όσους κοπίασαν για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, ευχόμενος έτη πολλά, υγιή κι ευλογημένα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.