<>

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Categories: Τελευταία νέα

Στην  αίθουσα συνεδριάσεων  του πνευματικού κέντρου του δήμου Λευκάδος, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και την απρόσμενη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας  το Σάββατο 2 Ιουνίου 2013 ημερίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  υπό την αιγίδα του δήμου Λευκάδος. Στόχος της ημερίδας η ενημέρωση και η εκπαίδευση των γονέων και των παιδιών σε θέματα που αφορούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής αξιόλογος και έμπειρος αξιωματικός  της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του με ιδιαίτερα μεθοδικό και γλαφυρό τρόπο ξενάγησαν τους παρευρισκομένους στον κόσμο του διαδικτύου. Τηρώντας τις σαφείς και κατανοητές οδηγίες των ειδικών είναι βέβαιο ότι θα απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις μεγαλειώδεις υπηρεσίες και τα ευεργετήματα της διαδικτυακής τεχνολογίας.

 Αξιοσημείωτη δε και η συμμετοχή στην ημερίδα, της βουλευτού κας Ελένης  Ράπτη, της μοναδικής εκπροσώπου της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Δίκτυο ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και επικεφαλής στην Ελλάδα για το συντονισμό των εθνικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ως μέρος μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο « ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».Η κα Ράπτη ενημέρωσε για τις δραστηριότητές της ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και  διένειμε έντυπο  υλικό με κανόνες – οδηγίες για τους γονείς αλλά και το  παραμύθι ¨ Η Κίκο και το χέρι ¨ για τα παιδιά.

Στην ημερίδα ως εκπρόσωποι  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεοφίλου ( ο οποίος ως μέλος της διαρκούς Ιεράς Συνόδου συμμετείχε στην επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών  κ. κ. Κυρίλλου  στην Αθήνα) παρέστησαν οι υπεύθυνοι για θέματα διαδικτύου και διαχειριστές της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πρωτ. Αθανάσιος Κοσμάς και διακ. Σπυρίδων Μπούρης. Η ημερίδα αναμεταδιδόταν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα μπορείτε να την παρακολουθήσατε και στο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεώς  μας στο Υou Tube.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Διεύθυνση:
Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ.115 22 – Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-6476464, 210-6476000
Γραμμή καταγγελιών: 11012 ή 11012@hellenicpolice.gr
FAX : 210-6476462
E-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Website: www.hellenicpolice.gr

 « Ένα στα Πέντε»

www.coe.int/oneinfive

www.underwearrule.org

www.facebook.com/EnaStaPente