<>

«Η επανάσταση των παιδιών μας» στην 1η συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων».

Categories: Τελευταία νέα

     Με την «επανάσταση των παιδιών μας» ξεκίνησαν και φέτος την περασμένη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 οι «Διάλογοι Γονέων».

    Αυτός ήταν ο τίτλος της εισήγησης του πεπειραμένου εκπαιδευτικού και καταξιωμένου συγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Γανωτή, ο οποίος μίλησε το πρωί της Κυριακής στους γονείς της νότιας Λευκάδας στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην «Καταφυγή», στην πόλη της Λευκάδας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

    Ο ομιλητής περιέγραψε με λόγο γλαφυρό το δυσμενές πλαίσιο, στο οποίο γεννιούνται και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, τα οποία, αγανακτισμένα και αδικημένα απ’ τους ενήλικες, σοκάρουν πολλές φορές με τη δική τους επανάσταση απέναντι στις αξίες, τον τρόπο ζωής και τη λογική των μεγάλων. Επεσήμανε ότι η «επανάσταση των παιδιών» είναι αθώα στα κίνητρά της. «Εκδικούνται» την κοινωνία των μεγάλων με την απουσία τους· με το να μη ντρέπονται για τις ανατρεπτικές επιλογές τους στον τρόπο που ντύνονται, πολιτεύονται ή ερωτεύονται· με το να μην έχουν κέφι για εργασία· με το να μη νιώθουν τη γλύκα του να είσαι σύζυγος ή γονιός, σα να είναι τα αισθητήριά τους νεκρωμένα… Μόνη λύση, τόνισε, είναι να ξανανακαλύψουμε το παιδί που κρύβεται καλά μέσα μας, για να μπορούμε να «βλέπουμε» το Θεό και τον αδελφό μας με ματιά καθαρή και άδολη.

  Παράλληλα, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά και απόλαυσαν τη χαρά της συνάντησης και του παιχνιδιού, με τη φροντίδα νέων ανθρώπων σε παρακείμενους χώρους.

  Η επόμενη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016, με ομιλητή τον π. Γεώργιο Δορμπαράκη, θεολόγο και συγγραφέα, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Προτάσεις για τη συζυγική ενότητα».

1oi-dialogoi-gonewn-2

1oi-dialogoi-gonewn-4

1oi-dialogoi-gonewn-3

1oi-dialogoi-gonewn-1