<>

Η Ιερά Πανήγυρις της ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Τήν Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Κοιμητηριακός Ναός της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 7:00 μ.μ. εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των κληρικών και του ευσεβούς λαού της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Απολπαίνης.

Στην συνέχεια, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ακολούθησε η λιτή της εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου όπου και έγινε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων πατέρων κι αδελφών ημών. Πριν το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης Δωροθέου και Νικηφόρου.

Το πρωϊνό της Παρασκευής και ώρα 7:30 π.μ. τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Ιερά Παράκληση του Ταξιάρχου Μιχαήλ.