<>

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Φρύνι Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα γιά την προστασία από τον covid-19, εψάλη το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στο Φρύνι Λευκάδος. Στην τέλεση του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Λιβαδίου Καρυάς ο οποίος κι εκήρυξε τον θείο λόγο, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Σπυρίδων Δρέττας και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Βασίλειος Μαγκανάκης. Τη διακονία του ιερού αναλογίου εξυπηρέτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας.
Στο κήρυγμά του ο π. Χριστόφορος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπικότητα του Αγίου και στην ανάγκη, κάθε φορά που γιορτάζουμε έναν άγιο, να γίνεται πνευματική επανεκκίνηση στην πνευματική μας εργασία και βιοτή. Ευχήθηκε την ταχεία απαλλαγή του κόσμου από της επιδημίας του κορωναιού με τις πρεσβείες του Αγίου μας, που αποτελεί και τον προστάτη των ασθενούντων εκ των λοιμικών ασθενειών.

Την κυριώνυμο ημέρα τέλεσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αιδεσιμ. Οικονόμου π. Σπυρίδωνος Δρέττα πλαισιωμένου υπό του ευλαβεστάτου διακόνου π. Σεραφείμ Περγάρη ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής. Αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα της συμμετοχής του πιστού στη Θεία Κοινωνία ως ένδειξη της βαθιάς πίστης στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.