<>

Η Ιερά Πανήγυρις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ενορία Καρυωτών Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε το διήμερο της Τρίτης και της Τετάρτης, 7 και 8 Νοεμβρίου 2017 η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ενορία Καρυωτών Λευκάδος, στο όνομα των οποίων τιμάται ο Ιερός Ενοριακός Ναός.

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 6.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Τη διακονία του λόγου υπηρέτησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονομός π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Απολπαίνης και Διευθυντής του Οίκου Προνοίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της εικόνος των Αρχαγγέλων στην κεντρική πλατεία του χωριού, υπό των παρισταμένων ιερέων, των αρχών, των νέων του χωριού ντυμένων με παραδοσιακές στολές και των ευλαβών προσκυνητών. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών διανεμήθηκαν ο άρτος, τα «εσπερινά» και τα γλυκά των κυριών της ενορίας προς όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ.Θεόφιλος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. Στο κήρυγμά του ο  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βαθύτερο νόημα της εορτής και τους τιμώμενους χορούς πασών των επουρανίων Δυνάμεων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία προς τιμήν των Αρχαγγέλων προστατών της Αεροπορίας με τη συμμετοχή των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών του νησιού μας.

Ευχαριστούμε θερμώς την κ. Μαρία Λογοθέτη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού από την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Ταξιαρχών.