<>

Η Μεγάλη Παλλευκαδιακή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν της θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.

Categories: Τελευταία νέα

Η Ιερά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων και προστάτιδα του νησιού, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Την ημέρα αυτή, όλων των Λευκαδιτών ο νους, σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται, στρέφεται ευλαβικά και παρακλητικά στην εικόνα της Κυράς του νησιού. Η Ιερά μας Μητρόπολη κάνει  γνωστό στον ιερό Κλήρο και στον ευσεβή λαό, ότι την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα (εορτή του Αγίου Πνεύματος) 9 Ιουνίου 2014, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Φανερωμένης ΛΕΥΚΑΔΟΣ η καθιερωμένη Μεγάλη Παλλευκαδιακή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν της θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.
• Την παραμονή της εορτής, Κυριακή, και ώρα 8.00΄μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος  και αρτοκλασίας.
• Στη συνέχεια θα τελεσθεί ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία.
• Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 6.30΄π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στις 8.45΄π.μ. το Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά τη Θεία Λειτουργία  θα επακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.
• Το εσπέρας της εορτής και ώρα 7.00΄μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και το Κτιτορικό Μνημόσυνο.
Προσκαλούμε τους αγαπητούς Λευκαδίους και προσκυνητές να προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρι και όλοι μαζί –Κλήρος και Λαός- να ενώσουμε τις δεήσεις μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το πρόγραμμα της εορτής.