<>

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Καθαρών Ιθάκης.

Categories: Τελευταία νέα

         Mε κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό πανηγύρισε κι εφέτος η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών της Ιθάκης την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Προσκυνητές από όλα τα μέρη του κόσμου βρέθηκαν στην πολιούχο του νησιού, για να προσκυνήσουν, να δεηθούν και να λάβουν χάρη κι ευλογία από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.

    Το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. εψάλλη Μέγας Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτατου Ποιμενάρχου μας  κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή των κληρικών της νήσου και φιλοξενουμένων κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Αντιρρίου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους κι ευχήθηκε στους πατέρες και τους ευσεβείς πιστούς έτη πολλά κι ευλοημένα. Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού παρατέθηκε μοναστηριακό γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.

    Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Δυστυχώς φέτος, λόγο των καιρικών δυσμενών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας. Τελέσθηκε όμως δέηση εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής, το οποίο είχε γεμίσει από νωρίς το πρωϊ ασφηκτικά. Τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μονής τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κι ο Έπαρχος Ιθάκης, τα Σώματα Ασφαλείας της νήσου και αντιπροσωπεία του τοπικού Χορευτικού Συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας».

    Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος συνεχάρη τον άξιο και ακούραστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Καθαρών Ιθάκης παν. Αρχιμ. Σεβαστιανό Μόσχο για την άψογη οργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, τους πατέρες, τον μοναχό της Ι. Μονής π. Θεοδόσιο Βλησμά, τα ιερά αναλόγια και όλους όσους διακόνησαν για την ομαλή διεξαγωγή της ιεράς πανηγύρεως.

img_1018

img_1037-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

img_0975-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

img_0963

img_0966

img_0968

img_0967

img_0991

img_1029

img_1006

img_1010

img_0965

img_1024

img_1025

img_1022