<>

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στο Δράγανο.

Categories: Τελευταία νέα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στο χωριό Δράγανο η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική  εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγίου Πέτρου Λευκάδος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Χριστοφόρος Αραβανής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διπλή αυτή εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά καθώς και το γεγονός ότι  η εορτή της Υπαπαντής θεωρείται η ορθόδοξη εορτή της Μητέρας εν αντιθέσει με την ξενόφερτη ανάλογη εορτή κατά τον μήνα Μάϊο.

Ο Σεβασμιώτατος πριν το «Δι’ ευχών» ευχήθηκε σε κλήρο και λαό τα χρόνια πολλά και μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα που από νωρίς το πρωί είχε κατακλύσει το Καθολικό του εορτάζοντος Ιερού Ναού προκειμένου να λάβει την ευλογία και να συμπροσευχηθεί με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής της Εκκλησίας μας.