<>

Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής για το νέο έτος με ομιλητή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά.

Categories: Τελευταία νέα

Το απόγευμα της Π Ε Μ Π Τ Η Σ  21  Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ  2019 και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος η τέταρτη για το νέο έτος ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως κι εφημέριο Ιερού Ενοριακού Ναού Γεν. Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος με θέμα«Ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων… (Λκ 18,11) : Τό προσωπεῖο τῆς ὑποκρισίας».

Ο π. Αθανάσιος λαμβάνοντας αφορμή τόσο από την ευαγγελική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου όσο και από άλλες αγιογραφικές και πατερικές μαρτυρίες αναφέρθηκε στο διαχρονικό πάθος της υποκρισίας, τις βαθύτερες συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς καθώς και τη σημασία της ειλικρινούς μεταστροφής και μετάνοιας.