<>

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΡΥΩΤΩΝ.

Categories: Τελευταία νέα

Η μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε…Ας της δώσουμε δύναμη …

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που τα περιθώρια για δημιουργία έχουν πολύ στενέψει, καλούμαστε όλοι μας, τουλάχιστον να φυλάμε και να συντηρούμε, αν μη τι άλλο, τόπους αγιασμένους, ιερούς, τόπους που δημιούργησαν προϋποθέσεις για τη συνάντηση της ψυχής με το Θεό, αλλά και άφησαν πολιτισμό.

Εδώ δε μιλάμε για συντήρηση. Εδώ η προσπάθεια οδηγεί στην αναγέννηση του Ιερού Ναού του Αι- Γιώργη στο παλιό χωριό των Καρυωτών.

Στόχος, να μας αξιώσει ο Θεός, αυτόν τον ιερό τόπο των προγόνων μας, να τον ξαναζωντανέψουμε προς δόξα του Θεού και του Αγίου Του, για χάρη των προγόνων μας, αλλά και για να αποδώσουμε «ξοφλημένο το χρέος», στις επόμενες γενιές.

Ας στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια! Με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας! Συμμετέχοντας με τον οποιοδήποτε τρόπο στην ανοικοδόμηση του ερειπωμένου αυτού ναού, πλαισιώνοντας θερμά κάθε ενέργεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Καρυωτών, αλλά και της συσταθείσας για το σκοπό αυτό Ερανικής Επιτροπής.

Για την ενίσχυση του έργου αυτού, εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο για την ιστορία του Ναού με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από το Δήμο Λευκάδας, αλλά και βρίσκεται σε εξέλιξη η λαχειοφόρος αγορά εικόνας (βιβλίο και εικόνα, έργα και προσφορά του αγιογράφου- ζωγράφου Γιάννη Θεριανού).

Για την οποιαδήποτε ενίσχυση της προσπάθειας, Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qyPfwYai3Cc