<>

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Αθηνών.

Categories: Τελευταία νέα

Το πρωί της Κυριακής Α’ Νηστειών (Κυριακή της Ορθοδοξίας), 8 Μαρτίου 2020 με αφορμή την εορτή της ανάμνησης της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, η οποία κα­θι­ε­ρώ­θη­κε το 843 από την Αυ­το­κρά­τει­ρα Θεοδώρα, τον Υι­ό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πα­τριά­ρχη Κωνσταντινου­πό­λε­ως Με­θό­διο τον Ο­μο­λογη­τή, τελέσθηκε στον Ιερο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Αθηνών Συνοδική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’. Μεταξύ των ιερουργούντων Συνοδικών Αρχιερέων ήταν και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες της Δ.Ι.Σ. για τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μέ­λη της Κυ­βέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, κλήρος και λαός. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Nέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Προ της Α­πο­λύ­σε­ως της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας έλαβε χώ­ρα η Λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων σε α­νά­μνη­ση της α­ναστήλωσης των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων το έ­τος 843, ενώ αμέσως μετά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σε κλήρο και λαό έτη πολλά κι ευλογημένα.