<>

Λήξη της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Categories: Τελευταία νέα

Στις 21 Ιουλίου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  μας κ. Θεοφίλου ,μια παρέα  72 κοριτσιών  Γυμνασίου –Λυκείου και  στελεχών   ξεκίνησαν ένα ακόμη ταξίδι, πιστές στο καλοκαιρινό τους  ραντεβού .Για μία εβδομάδα  και έως τις 28 Ιουλίου  έζησαν  στις Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  στιγμές  αξέχαστες  μέσα στην αγκαλιά της Παναγιάς μας .

 Το δάσος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και ο χώρος των κατασκηνώσεων ζωντάνεψαν από τη χαρά και τα γέλια των παιδιών μας. Μια οικογένεια, βουνό και θάλασσα, τραγούδι και χορό, δημιουργική  απασχόληση και παιχνίδια , θέατρο και διαγωνισμοί, μαγειρική και γλυκά, , αγωνίες και ανησυχίες , ελπίδες και οράματα , ήλιος και βροχή.  Η συμμετοχή μας στην καθημερινή  προσευχή , στην ιερά παράκληση που εψάλη στη κατασκήνωση, στην ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή της Φανερωμένης καθώς και στον εσπερινό, στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, στο μυστήριο της εξομολογήσεως και της θείας κοινωνίας μας και η αναφορά στους Αγίους του 20ου αιώνα, μας έκαναν  κοινωνούς της  θείας χάρης και της Αγιότητάς τους, δείχνοντας και τον προσανατολισμό της δικής μας ζωής .

Η ευλογία, οι ευχές  και η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ,  η  συνεχής μέριμνα και η πνευματική  στήριξη του π. Νικηφόρου Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και υπευθύνου των Κατασκηνώσεων, η οικονομική στήριξη της Μονής αλλά και των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας , η στήριξη του Κέντρου Νεότητας και του υπευθύνου π. Ιωαννικίου, η  πνευματική καθοδήγηση του πνευματικού της περιόδου π. Αθανασίου Κοσμά, η θυσιαστική προσφορά του προσωπικού  και όλων όσων  διακόνησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδος τα παιδιά μας , στήριξαν την προσπάθεια της αρχηγού κας. Λάζαρη-Τσιλιμπώκου Κωνσταντίνας και των στελεχών της.

Κληθήκαμε να γίνουμε Άγιοι μιμούμενοι το βίο των Αγίων  και δώσαμε μια υπόσχεση. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και να βρισκόμαστε στις ενοριακές συντροφιές  και το επόμενο καλοκαίρι ξανά ΕΔΩ.