<>

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της Ανακομιδής του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου του «Παπουλάκη» στο Σταυρό Ιθάκης.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε εκκλησιαστική  λαμπρότητα  και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου, του «Παπουλάκη», στην γενέτειρα του Αγίου, το Σταυρό Ιθάκης, το διήμερο της Τετάρτης και Πέμπτης, 22ας  και 23ης  Μαΐου 2019. Την παραμονή της εορτής και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου και έχτισε ο ίδιος ο Άγιος,  η Ιερά Παράκληση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιθάκης Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοδούλου Τριλίβα και των υπολοίπως κληρικών της νήσου, φιλοξενούμενων κληρικών, καθώς και  πλήθους ευσεβών προσκυνητών. Στη συνέχεια κλήρος και λαός σχημάτισαν λιτανευτική πομπή  με κατεύθυνση  τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυρού, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ιθάκης παιάνιζε χαρμόσυνα εμβατήρια. Στον  Ι. Ενοριακό Ναό του χωρίου εψάλη  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην ποιμαντική δράση και τα πνευματικά χαρίσματα του εορταζομένου Οσίου Ιωακείμ.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε  στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, τον οποίο πλαισίωσαν άπαντες οι κληρικοί της νήσου καθώς και φιλοξενούμενοι κληρικοί. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Το παρόν έδωσε πλήθος ευσεβών πιστών από όλο το νησί καθώς και οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε σε κλήρο και λαό έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα και κατόπιν μοίρασε το ευλογημένο αντίδωρο. Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος  Ιθάκης, οι υπόλοιποι πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς του τόπου, καθώς και τα σώματα ασφαλείας του νησιού.