<>

Ο Α΄ Κατανυκτικός Eσπερινός (της Συγνώμης) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος εψάλη το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 μ.μ. ο A΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγνώμης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Η Ιερά Ακολουθία εψάλη κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 και μεταδόθηκε τόσο μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Prisma Fm 91.6 Fm όσο και του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς μας Mητροπόλεως στο YouTube.

Να αναφερθεί εδώ πως η θεματική των φετινών ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με γενικό τίτλο: «Σπουδή στήν πνευματική παράδοση τοῦ Γένους». Ο κύκλος των ομιλιών αυτών άνοιξε με την εισήγηση του Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη, με τίτλο ”Ἄνθη νεοθαλῆ καί νεόδρεπτα ἐκ τοῦ λειμῶνος” τῶν Λευκαδίων ἱεροκηρύκων.Ἡ διαχρονική τροφοδοσία τῶν πατέρων μας ἀπό τήν Μητέρα καί Τροφό τοῦ Γένους, Ἐκκλησία».