<>

Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Νικιάνα και την πόλη της Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

   Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά και βαθιά κατάνυξη πανηγύρισε και εφέτος ο Ιερός Ενοριακός Ναός  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικιάνας. Το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ομπλού Πατρών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. πρεσβύτερος π. Σωτήριος Τσάρκος καλωσόρισε και  ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την παρουσία Του στον πανηγυρικό Εσπερινό και ευχήθηκε ο εν Θαβωρίω Μεταμορφωθείς  Κύριος να Του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση  και ¨παν δώρημα τέλειον¨. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε με την σειρά του στο πολυπληθές εκκλησίασμα την ¨κατά Χριστόν Μεταμόρφωση¨, ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους κληρικούς και συνεχάρη τον π. Σωτήριο για την άριστη διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως και την αβραμιαία φιλοξενία.

    Το πρωϊνό της Κυριακής, 6 Αυγούστου 2017, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παντοκράτoρος πόλεως Λευκάδος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Χριστοφόρος Αραβανής, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο βαθύ συμβολισμό του γεγονότος της φανέρωσης της θεότητος του Κυρίου μας στο Όρος Θαβώρ.

IMG_4545

3_esperinos_nikiana 4_esperinos_nikiana 5_esperinos_nikiana 7_esperinos_nikiana 9_esperinos_nikiana 11_esperinos_nikiana 13_esperinos_nikiana 15_esperinos_nikiana 17_esperinos_nikiana 19_esperinos_nikiana IMG_4535 IMG_4536 IMG_4539

IMG_4538