<>

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη της Λευκάδος και τους Τσουκαλάδες.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της πόλεως της Λευκάδος και της Ενορίας των Τσουκαλάδων.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου πόλεως Λευκάδος Μέγας Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή του κλήρου και του ευσεβούς λαού της πόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο γεγονός της μεγάλης εορτής της Εκκλησίας μας.

Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας, 21 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της αφιερώσεως της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων στον Ναό του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα και στην βαθιά και συμβολική σημασία του.  Στην συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα, ευχόμενος δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου έτη πολλά κι ευλογημένα .