<>

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην εκδήλωση παρουσίασης του τόμου »Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός» στα Γιάννενα.

Categories: Τελευταία νέα

Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο μετέβει στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και έλαβε μέρος στην εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του Τόμου ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙ∆ΙΝΟΣ». Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος κόσμου.

Για τις διάφορες πτυχές της ζωής του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μίλησε ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Μοναχός Αρσένιος. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή και τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ διότι επέλεξε τα Ιωάννινα για την παρουσίαση του τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την αξιόλογη αυτή εκδήλωση.