<>

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής» στη Νικιάνα.

Categories: Τελευταία νέα

    Το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβει στην Νικιάνα μετά από πρόσκληση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «οι Σκάροι» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδος, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται, οι οποίες πραγματοποιούνται για ενδέκατη χρονιά και είναι αφιερωμένες στην πρώτη συγκέντρωση των οπλαρχηγών της Ελληνικής επανάστασης υπό την οργάνωση και καθοδήγηση του Ιωάννη Καποδίστρια τον Ιούλιο του 1807 στη Νικιάνα Λευκάδας.

    Αφού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του «Μαγεμένου» , πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην συνέχεια και ώρα 9.00 μ.μ. παρακολούθησε στο λιμάνι της Νικιάνας ένα  δύωρο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι» (παιδικό και ενηλίκων), του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Το Εργαστήρι» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».Οι χορευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας κ. Σπυρίδωνα Μανωλίτση και την ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την φιλόλογο κ. Δέσποινα Καλέζου.

    Παρόντες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Λευκάδος κ. ΑΘανάσιος Καββαδάς, ο δήμαρχος Λευκάδος  κ. Κων/νος Δρακονταειδής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος  κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νικιάνας κ. Σπυρίδων Νίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας κ. Στέφανος Μανωλίτση και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας κ. Σπυρίδων Μανωλίτσης.

ccc ddd IMG_4170 IMG_4177 IMG_4192 eee ffff gggg hhhh iiiii jjjjj kkkkk llllll mmmm