<>

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε η πόλη της Θεσσαλονίκης το διήμερο της Τετάρτης και της Πέμπτης, 25 και 26 Οκτωβρίου 2017 τον προστάτη και πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο το Μυροβλύτη καθώς και την επέτειο των 105 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.  Ανθίμου μετέβη στην συμπρωτεύουσα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά, όπου και έλαβε μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εορταζομένου Αγίου Δημητρίου.

Το πρωινό της Τετάρτης, 25 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έλαβε μέρος στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Κανάλας», μετά των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6.30 μ.μ. στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ανθίμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιανού κ. Ανδρέα, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λύδδης κ. Δημητρίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ. Δημητρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος συμμετείχε στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, συλλειτουργούντων των προαναφερομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στη Δοξολογία για την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της πόλεως, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασιλείου Λεβέντη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστόλου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, πλήθους βουλευτών και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Πηγή Φωτογραφικού Υλικού : Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.