<>

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε λαμπρότητα, πνευματική κατάνυξη και σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό εόρτασε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους το διήμερο του Σαββάτου, 5 και Κυριακής 6, Μαΐου 2018 τη μνήμη του προστάτη της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλος, προσκεκλημένος από τον σεβαστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Αλέξιο.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 6.30 μ.μ. ξεκίνησε κατά την Αγιορείτικη τάξη η πολύωρη Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία με το Μικρό Εσπερινό, την Τράπεζα, τον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και εν συνεχεία την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία και ολοκληρώθηκε με την επίσημη τράπεζα το μεσημέρι της Κυριακής και ώρα 12.00 μ.μ .

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου ο Γέροντας Αλέξιος καλωσόρισε για άλλη μια φορά στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής το Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του ζητώντας του να απευθύνει πατρικούς λόγους προς την αδελφότητα και τους προσκυνητές. Αργότερα και προ της ενάρξεως της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και οι Ιερείς τέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού στη φιάλη που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια τελέσθηκε η λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, πλαισιούμενου από τους Καθηγούμενους Γέροντες Αλέξιο Ξενοφωντινό και Γαβριήλ Παντοκρατορινό καθώς και αντιπροσώπους Ιερών Μονών, ενώ το παρόν έδωσαν συμπροσευχόμενοι μοναχοί από πολλές σκήτες και ιερά κελία. Στην τράπεζα της Ι. Μονής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας μας Άγιο Γεώργιο και επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στις αρετές της υπομονής και της καρτερίας που τον διέκριναν. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ι. Μονής συμμετείχαν περισσότεροι από 500 προσκυνητές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στα Κτητορικά Μνημόσυνα και στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος, κτήτορος της Ιεράς Μονής. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Γέροντα Αλέξιο και τη συνοδεία του για την αβραμιαία φιλοξενία που παρείχαν σ’ αυτόν, στην συνοδεία του αλλά και σε όλους τους προσκυνητές και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος και ο Όσιος Ξενοφών να στηρίζουν και να ενισχύουν την αδελφότητα στους πνευματικούς της αγώνες.

Το πρωί της Δευτέρας, 7 Μαΐου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος, στην οποία προεξήρχε και πάλι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετά το πέρας της οποίας αναχώρησε με την συνοδεία του για την Λευκάδα πλήρης ευλογίας και πνευματικής αγαλλιάσεως.

 

 

Πηγή: Amen.gr