<>

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις εργασίες του Α᾽ Διεθνούς Συνεδρίου αποδήμων Επτανησίων στη Κέρκυρα.

Categories: Τελευταία νέα

Το διήμερο της Τετάρτης, 5 και Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος μετέβει στην Κέρκυρα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Διευθυντή του Οίκου Πρόνοιας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών).

Το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων  πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τις κοινότητες των απόδημων, όπου Γης, Επτανησίων.

Στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε για να τις τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά και το έργο του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Ομιλητές του Συνεδρίου μεταξύ άλλων ήταν ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι των νησιών του Ιονίου, υπουργοί και στελέχη υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων και απόδημοι Επτανήσιοι καθώς κι εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιών και συλλόγων, από πολλές χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότιο Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια και την Αυστραλία, καθώς και απόδημοι Επτανήσιοι από όλη την Ελλάδα.