<>

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ)

Categories: Τελευταία νέα

Αρ. Πρωτ.: 1266 / 24 Οκτωβρίου 2013

Η Ιερά Μητρόπολις  Λευκάδος και Ιθάκης

ΕΚΘΕΤΕΙ

σε πλειοδοτική δημοπρασία και στην κατάσταση  που σήμερα ευρίσκεται προς εκμίσθωση  διά επαγγελματική χρήση ισόγειο γωνιακό, ημιτελές κατάστημα, επιφανείας 43,70 τ.μ., με ημιυπαίθριο χώρο 14,25 τ.μ., που βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδος, επί της οδού Ιωάννου Μελά (κεντρική αγορά) και 8ης Μεραρχίας,   απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, με αρχική τιμή μηνιαίου μισθώματος προς εκκίνηση της δημοπρασίας  οκτακόσια (800)  ευρώ.

      Το μίσθιο θα χρησιμεύσει ως επαγγελματική στέγη (κατάστημα ή γραφείο). Απαγορεύεται η χρήση του για σκοπούς που αντίκεινται στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση του ως  καφετέριας (εκσυχρονισμένο καφενείο), μπάρ, εστιατόριο, ψαροταβέρνα, ψητοπωλείο, οβελιστήριο (σουβλατζίδικο), πιτσαρία, σνακ-μπαρ, fast food, κέντρο διασκεδάσεως, εργαστήριο τροφίμων και ποτών, χοροδιδασκαλείο, ωδείο, πολιτικό γραφείο, χαρτοπαικτική λέσχη ή/και λέσχη τυχερών παιχνιδιών. Γενικά, απαγορεύεται η χρήση που δημιουργεί υπερβολικό θόρυβο, κίνδυνο της υγείας ή/και ενόχληση των περιοίκων. Οποιαδήποτε προϋπόθεση για την καταλληλότητα του μισθίου σε σχέση με την ασκούμενη σε αυτό δραστηριότητα θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή.

Ο μισθωτής θα παραλάβει το μίσθιο όπως είναι σήμερα, δηλαδή  ημιτελές και υποχρεούται να το αποπερατώσει ο ίδιος, με δικές του δαπάνες (υλικά, εργασία, ασφαλιστικές εισφορές), σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη. Για όλες τις εργασίες εκ μέρους του μισθωτή προαπαιτείται η έγγραφη άδεια – συναίνεση του  επιβλέποντος μηχανικού,   των νομίμων αρχών  και της Πολεοδομίας

   1.    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της τριμελούς επιτροπής, την οποία  όρισε  το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, από 11.00΄π.μ. – 12.00΄μ.μ. στά Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης (οδός Αναπαύσεως 2-4, Λευκάδα). Εάν αποβεί άκαρπη, θα επαναληφθεί τήν Τρίτη 26 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο. Εάν και αυτή αποβεί άκαρπη, θα επαναληφθεί τήν Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία δέον να καταθέσουν στην επιτροπή κατά την ημέρα της δημοπρασίας, σχετικό γραμμάτιο  του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Τραπέζης για χρηματικό ποσό ίσο με το παραπάνω ελάχιστο μίσθωμα, ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ή χρηματικό ποσό τοις μετρητοίς ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, καθημερινά, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, και στο τηλέφωνο: 2645022415 (εσωτερικό: 4) καί 6972703432. Η διακήρυξη της δημοπρασίας διατίθεται και στον Ιερό Ναο Αγ. Μηνά Λευκάδος.

Λευκάδα, 24 Οκτωβρίου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Λευκάδος και Ιθάκης ΘΕΟΦΙΛΟΣ