<>

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ιράς Αθανίου.

Categories: Τελευταία νέα

Mε κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Ιρά Αθανίου υποδέχτηκε τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του προστάτου εφόρου αυτής Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, το οποίο και εναποτέθηκε, μετά από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Θεοφίλου, μόνιμα σε αυτή προς ευλογία και ψυχική ωφέλεια των ευλαβών προσκυνητών. Το Ιερό τεμάχιο του Αγίου Λειψάνου παρέλαβε με βαθιά και εμφανή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας από τον πανοσιολογιώτατο Αρχ. Αθηναγόρα Κολυβά Ιερατικό προϊστάμενο και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελιστρίας Περισσού της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα. Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και πρίν την απόλυση ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον π. Αθηναγόρα για τη μεγάλη ευλογία που προσέφερε στην Ιερά Μονή, απονέμοντάς του το Σταυρό της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως την ανώτερη τιμητική διάκρηση. Την επομένη Κυριακή 4 Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεοφίλου ο οποίος στο κήρυγμά Του τόνισε τη σημασία των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων της εκκλησίας στη ζωή μας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας εψάλλη Ιερά Αγρυπνία. Το μεγάλο πλήθος των Ιερέων και των προσκυνητών καθώς και η παρουσία των αρχών του τόπου, που προσκύνησαν με ευλάβεια  το Ιερό Λείψανο και συμμετείχαν στις Ιερές ακολουθίες, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ευλάβεια και την τιμή, του πιστού λαού της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  στους Αγίους της εκκλησίας μας. Την υποδοχή και τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι Αχελώος T.V.

http://www.axeloostv.gr/nea/index.php?option=com_content&view=article&id=11534:2013-08-04-20-33-49&catid=54:2011-10-05-22-10-02&Itemid=125

  Στην Ιερά Μονή θα τελούνται :

Κάθε Πέμπτη  και ώρα 18.30 -19.30 μ. μ. η ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας  εις τον Άγιο Νικόλαο.

 Στη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου καθημερινά και ώρα 18.30 -19.30 η ακολουθία του  Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας  εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κάθε Κυριακή του Αυγούστου και ώρα 07.30 -10.30  ο Όρθρος και η  Θεία Λειτουργία.