<>

Πραγματοποιήθηκε η 46η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

Το πρωινό της Τρίτης, 26η Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» η 46η από ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Αρχικά τελέσθηκε η  Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πλησίον του κτηρίου της Καταφυγής. Στη συνεχεία, ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιερατικής Συνάξεως. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους κληρικούς μας απευθύνοντας λόγους πατρικούς και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό, Αναπληρωτή Καθηγητή Ανωτάτης Ἐκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών – Παιδοψυχίατρο – Συγγραφέα, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Πνευματική ἀντιμετώπιση ψυχιατρικῶν προβλημάτων»

     Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά περι υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων και από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Πανογιώργο Κτενά περί οικονομικών θεμάτων. Στη συνέχεια ο εκλεκτός ομιλητής π. Βασίλειος δέχθηκε τα ερωτήματα των κληρικών μας και αναπτύχθηκε γόνιος διάλογος.