<>

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Φιλανθρωπική βραδιά υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείου) της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου 2020 στην κατάμεστη αίθουσα του κτήματος «Γαρδέλη», η καθιερωμένη από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείου) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Αφού προηγήθηκε η ευλόγηση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας υπό του Σεβασμιωτάτου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στη συνεχεία ο λόγος δόθηκε στον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας εκκλησίας κι έδωσαν το παρόν, κληρικούς και λαϊκούς. Αναφέρθηκε αρχικά στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, τους οποίους όλοι πρέπει να αγαπούμε να τιμούμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Γηροκομείου μας, καθώς και στο πόσο σημαντική είναι η προσωπική προσφορά του καθενός για την ύπαρξη και συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του συγκεκριμένου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως. Δεν παρέλειψε ασφαλώς να ευχαριστήσει τον τον ιδιοκτήτη του κτήματος «Γαρδέλη», κ. Σπυρίδωνα Σκληρό, για την παραχώρηση και εφέτος της αίθουσας τιμώντας τον για την προσωπική του αυτή προσφορά. Ο κ. Σπύρος παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε με την σειρά του τον Μητροπολίτη μας για την τιμή αλλά και την ευκαιρία που η τοπική εκκλησία του δίνει ούτως ώστε με τον τρόπο αυτό να προσφέρει στο συνάνθρωπο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Equal Society κ. Σπυρίδωνα Φρεμεντίτη για την προσφορά του εν λόγω Οργανισμού στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Χαράλαμπος Καλός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Οίκου Πρόνοιας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα καταστήματα και τους ιδιώτες που προσέφεραν τα τρόφιμα για την εκδήλωση και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, την ορχήστρα, το προσωπικό του καταστήματος και όλους όσους συνέβαλαν, φανερούς και αφανείς, στην πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής και σπουδαίας βραδιάς. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και στον ηγούμενο αυτής πανοσιολογιώτατο γέροντα Εφραίμ για τη στήριξη του γηροκομείου και τη μεγάλη προσφορά του σε όλη τη διάρκεια του έτους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τέλος να αναφερθεί ότι οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι γεύτηκαν το μενού της βραδιάς και διασκέδασαν με ζωντανή σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή μουσική. Φυσικά όλοι έφυγαν με πολλά δώρα από την πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Η φιλανθρωπική αυτή βραδιά αποτέλεσε γι ακόμη μια χρονιά την ευκαιρία ο άνθρωπος να συμπαρασταθεί έμπρακτα στο συνάνθρωπο της τρίτης ηλικίας.