<>

Πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων των παλαιμάχων του «Παναθηναϊκού» και του «Τηλυκράτη».

Categories: Τελευταία νέα

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας ο φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων των παλαιμάχων του «Παναθηναϊκού» και της τοπικής ομάδας «Τηλυκράτης».

     Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο κ. Δήμαρχος Λευκάδος, φορείς της πολιτείας και των τοπικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογίες προς τους παίκτες και των δύο ομάδων και απέδωσε ευχαριστίες για την ευγενή, ανιδιοτελή προσφορά τους σε ένα τέτοιο φιλανθρωπικό σκοπό.

      Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν αφ’ ενός για τη συνέχιση της λειτουργίας του «Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος», δηλαδή του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεώς μας και αφ’ ετέρου για την ενίσχυση των κατεπειγόντων έργων αναστηλώσεως της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στην Ιρά Αθανίου Λευκάδος.

Την επομένη, αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδος των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού επισκέφθηκαν το Σεβασμιώτατο στο Επισκοπείο, αντάλλαξαν σκέψεις και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν και μελλοντικά σε μια ανάλογη φιλανθρωπική προσπάθεια.

Ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του Ηγουμενοσυμβουλίου και των τριών μοναζουσών της Ι. Μονής Ιράς, που με πολύ ζήλο και με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουν αναλάβει την αναστήλωση της ως άνω Ιεράς  Μονής, όπως επίσης και του Δ.Σ. του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος, του Γηροκομείου μας δηλαδή, που δίνει κι αυτό το δικό του αγώνα για να επιβιώσει, τις θερμές μας ευχαριστίες και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους συντελεστές της πραγματοποίησης αυτού του υπέροχου αγώνα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Τους παλαίμαχους παίκτες του Παναθηναϊκού, που ήρθαν στη Λευκάδα να παίξουν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό. Τους ευγνωμονούμε που επέλεξαν την Ιερά Μητρόπολή μας  για να εκφράσουν τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους. Τους ευχαριστούμε για τα δεκάδες χρόνια που πρόσφεραν και προσφέρουν στον αθλητισμό, αυτά τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, γαλουχώντας την γενιά τους και τις επόμενες γενιές με τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού, εκπέμποντας μηνύματα για την υγεία, την άμιλλα, το ακλόνητο του χαρακτήρα, το θάρρος, την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τόσα άλλα που απορρέουν από τον υγιή αθλητισμό.

Ευχαριστούμε και τους δικούς μας παίκτες, τους παλαίμαχους του  Τηλυκράτη που και αυτοί για πολλά χρόνια διαμόρφωσαν υγιή αθλητικά πρότυπα στον τόπο μας. Που βοήθησαν για να γίνει αυτός ο φιλανθρωπικός αγώνας.

Ένα θερμό ευχαριστώ και στους χορηγούς.

Ευχόμαστε σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν, στους διοργανωτές, στους χορηγούς και σε όλους εσάς τους φιλάθλους, υγεία και κάθε καλό από τον Θεό, ώστε να συνεχίζετε μέσα από το ποδόσφαιρο να εκφράζετε τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού και τα φιλάνθρωπα αισθήματά σας, που ιδιαιτέρως στις μέρες μας τα έχουμε ανάγκη.

 

Σας ευχαριστούμε!!!