<>

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Μουσικοχορευτικό αντάμωμα των Ιονίων Νήσων.

Categories: Τελευταία νέα

    Με μια εντυπωσιακή περιπλάνηση στην παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών της Επτανήσου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Μορφωτικού Κέντρου στο Βαθύ της Ιθάκης το 1ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα των Χορευτικών Σχημάτων των νησιών του Ιονίου.

   Την εκδήλωση άνοιξε με παραδοσιακούς ρυθμούς η Φιλαρμονική Ιθάκης και με παραδοσιακούς χορούς το εφηβικό Τμήμα του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας», αφού προηγήθηκε το καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση της βραδιάς με τα χορευτικά της Κέρκυρας, των Παξών, της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, των Κυθύρων και την Ιθάκης. Στο τέλος της βραδιάς οι εκπρόσωποι των νησιών αντάλλαξαν αναμνηστικά, ευχαριστίες, ευχές και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

   Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν ο Δήμος Ιθάκης με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) και τον Χορευτικό Σύλλογο «Χαρίλαος Τσιγώνιας» οι οποίοι κι  ευελπιστούν να καθιερωθεί το αντάμωμα αυτό ως θεσμός, ενώ την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς όλων των νησιών της Επτανήσου.

img_1072

img_1073

img_1065

img_1066

img_1045

img_1047

img_1053

img_1057

 img_1078

img_1059