<>

Πρόγραμμα εκδήλωσης Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου της Judith – Ασπασίας Konig ῾῾ Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Λευκάδας: Εθνογραφία μιας Ελληνικής Κοινότητας῾.

Categories: Τελευταία νέα

Κοινοποιούμε πρόγραμμα εκδήλωσης Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος σε συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδος, το Μουσείο ῾῾Άγγελος Σικελιανός῾῾ και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου της Judith – Ασπασίας Konig ῾῾ Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Λευκάδας: Εθνογραφία μιας Ελληνικής Κοινότητας῾.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Βραβείων Οικογενείας Φιλίππου & Θεοδώρας Μαραγκού», από την Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, κ. Μαρίας Ρούσσου και τους εκτελεστές της διαθήκης Ιουλίας Μαραγκού, κ. Σωκράτη Κακλαμάνη & κ. Θωμά Χόρτη.

Το βραβείο χορηγείται στους απόφοιτους Λυκείων της Λευκάδας που πέτυχαν σε ιατρικές σχολές της Ελλάδας, εις μνήμην των γονέων της Δωρήτριας Φιλίππου και Θεοδώρας, των αδελφών της Γεωργίου, Σμύρνης & Άγγελου και του θείου της – ιατρού -Ευσταθίου Μαραγκού.

Για όσους θέλουν να κατεβούν στη Λευκάδα για την παρουσίαση του βιβλίου «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Λευκάδας» 

το Σάββατο 28/09/2019, θα περάσει  λεωφορείο του ΚΤΕΛ απ’ τα χωριά, ως εξής:

4.15΄  Μανάσι
4.20΄  Νικολή
4.45΄  Κομηλιό
5.00΄  Άγιος Πέτρος
5.10΄  Χορτάτα

Για την επιστροφή στα χωριά το βράδυ, το λεωφορείο θα φύγει απ’ τη Λευκάδα μετά το δείπνο, περίπου 10.30΄ μμ

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου,

λόγω αστάθειας του καιρού