<>

Χειροτονία νεου Πρεσβυτερου

Categories: Τελευταία νέα

Το Σάββατο 25 Μαΐου, το ιστορικό και εν πολλοίς ερειπωμένο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι της Καρυάς έζησε δυνατές ιερές στιγμές Πεντηκοστής. Το πρωί στο ανακαινισμένο Καθολικό της Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας π. Θεόφιλος, με την παρουσία ιερέων και διακόνων, τέλεσε την χειροτονία εις Πρεσβύτερο του Ιεροδιακόνου π. Σπυρίδωνος Κωστανάσιου.

Τόσον η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία νέων, που ήλθαν αποκλειστικά για την χειροτονία από το Αγρίνιο, η ευλάβεια και η προσευχόμενη στάση του ευσεβούς λαού, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό ναό και τους γύρω χώρους του, όσον και η γενικότερη κατανυκτική ατμόσφαιρα που ο ιερός χώρος της ιστορικής αυτής Μονής άφθονη αναδύει, δημιούργησαν ευκαιρία προσευχής και ιερής κατάνυξης. Ουσιαστικά στοιχεία στήριξης και συνοδοιπορίας του νέου Πρεσβυτέρου της Τοπικής μας Εκκλησίας στο ξεκίνημά της εφημεριακής του διακονίας.

Με την πατρική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και το ύψος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο στη ζωή του σύγχρονου ταλαιπωρημένου ανθρώπου. Με απλές διδακτικές σκέψεις, υπενθύμισε στο χειροτονούμενο τα βασικά στοιχεία του λειτουργού και του ποιμένα της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, την ανόθευτη πίστη, την αμόλευτη αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και την ελπίδα σαν πλοηγό αληθινής ζωής.

Ο χειροτονούμενος, ζητώντας τις προσευχές του λαού του Θεού, τόνισε την συναίσθηση της αδυναμίας του ενώπιον του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε την πίστη του στην παρουσία της αγάπης του Θεού, δίπλα του.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής και Πνευματικό Πατέρα του νεοχειροτονηθέντος Πρεσβυτέρου π. Πανογιώργου Κτενά.

Κι αλήθεια! Ο νέος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πανογιώργος χρόνια τώρα εργάζεται θυσιαστικά να ανακαινίσει την διαλυμένη και κατεστραμμένη Ιερά Μονή. Μια Μονή με πολυσήμαντο λειτουργικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό και εθνικό έργο. Η ιστορία της ξεκινάει το τέλος του 12ου περίπου αιώνα. Για να καταρρεύσει ύστερα από την ολοκληρωτική αρπαγή της περιουσίας της μετά το 1952.

 Τα τελευταία χρόνια, με την παρότρυνση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μονή διαθέτει εγκεκριμένο κανονισμό  λειτουργίας και έχει Ηγουμενοσυμβούλιο, το οποίο άοκνα και σταθερά εργάζεται με στόχο την ολοκληρωτική αναστήλωση και την εκ νέου λειτουργία της.