<>

Η Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Εξωγής και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βαθέος Ιθάκης.

Categories: Τελευταία νέα

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου, 27 Απριλίου 2019 και ώρα 9.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβει στον Ιερό  Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο χωριό Εξωγή Ιθάκης όπου και τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως. Μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Ναό και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος, κλήρος και λαός έψαλλαν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη». Ευχάριστη έκπληξη για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας αποτέλεσε νωρίτερα το απόγευμα η συνάντηση με τον Βίκτωρα, τον υιό του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονυσίου Στανίτσα ο οποίος προσέφερε στον Μητροπολίτη μας μια ζωγραφιά που απεικονίζει τον Σεβασμιώτατο να λιτανεύει τον Επιτάφιο του Κυρίου μας.

Στην συνέχεια μετέβει στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ και συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Πρίν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανάγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει στην σύντομη ομιλία του την βαθύτερη σημασία της Ανάστασης του Κυρίου μας, της παραμονής των πιστών στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και της μετάληψης των Αχράντων Μυστηρίων.