<>

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νικολάου Κοντοπρία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδριού Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2022 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νυδριού Λευκάδος, μεσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας κ. Θεοφίλου πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς και φιλοξενούμενους κληρικούς εκ των Ιερών Μητροπόλεων Φλωρίνης, Σιατίστης, Βεροίας, Εδέσσης, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Άρτης και Καλαβρύτων και Αιγειαλείας.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου διακόνου π. Νικολάου Κοντοπρία, με την προσευχή κλήρου και λαού που από νωρίς είχε κατακλείσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό του Νυδριού. Ο π. Νικόλαος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε ως πνευματικός πατέρας καθώς και τον πνευματικό του πατέρα Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αιμίλιο Γαζή, τους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως καθώς και τους φιλοξενούμενους κληρικούς, τη σύζυγό του Χρυσάνθη, τους κατά σάρκα γονείς και τα αδέλφια του και τους στενούς του ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που κληρικός φέρει απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού και του ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας.  Στη συνέχεια,  ιερός Κλήρος και πιστός λαός του Θεού, αναφώνησε το «Άξιος».

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό στον τέως εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδριού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Δέλλα ώς ελάχιστη ένδειξη της ενδεκαετούς προσφοράς του στην Ενορία του Νυδριού. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους όσο και όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στην χαρά του νέου Πρεσβυτέρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νικολάου.