<>

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων καί Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτη, 15ης Σεπτεμβρίου 2022 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ο οποίος κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον κλήρο, τον Βουλευτή Λευκάδος κ. Αθανάσιο Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Ανδρέα Κτενά, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα και το φιλόχριστο λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού μοιράζοντας στο ευσεβές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο.