<>

Η τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο και τιμητική βράβευση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιγιαλίου Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 7 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιγιαλίου η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. 
Μετά το πέρας της τελέσεως της Ιεράς Ακολουθίας έλαβε χώρα η τιμητική εκδήλωση τιμής και βραβεύσεως του, επί 60 συναπτά έτη προσφοράς και διακονίας στον εν λόγω Ιερό Ναό,  κ. Βίκτωρος Θειακού.
Ο εφημέριος Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Ελευθέριος Βετσόπουλος άνοιξε την εκδήλωση με έναν σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησε η παρουσίαση του τιμωμένου προσώπου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νυδριού και περιχώρων Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Νεκτάριο Μάλφα, εφημέριο Ενορίας Καρυωτών Λευκάδας ο οποίος αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία αλλά και στην εν γένει θεοφιλή προσφορά του κου Θειακού, ως ιεροψάλτου και εκκλησιαστικού επιτρόπου.
Εκ μέρους του ίδιου κ. Θειακού, αλλά και της οικογένειάς του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους τους παρεβρισκομένους η εγγονή του Κασσιανή. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στον ρόλο του εκκλησιαστικού επιτρόπου καθώς και στο νόημα της, υπό του Αποστόλου Παύλου, επιταγής απόδοσης τιμής σε εκείνους  στους οποίους οφείλεται η τιμή, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Τοπικής Εκκλησίας για την πολυετή προσφορά του κ. Βίκτωρος Θειακού. 
Στο τέλος ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Θειακό την τιμητική πλακέτα και τον σχετικό υπό της τοπικής Εκκλησίας έπαινο καλώντας τους παρεβρισκομένους να αναφωνήσουν το “ΑΞΙΟΣ”. 
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι Αιδεσιμώτατοι εφημέριοι της Αρχιερατικής περιφέρειας Νυδριού, ο αξιότιμος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, οι  Αντιδήμαρχοι, κ. Αναστάσιος Γαζής και κ. Ευτύχιος Ζουρουδάκης καθώς και αρκετοί ενορίτες και επισκέπτες του χωριού.