<>

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή στην Ιρά Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με τα προστατευτικά προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid πραγματοποιήθηκαν το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, 9 και 10 Μαΐου 2022 οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίου Νικολάου Ιράς Λευκάδος, με την ευκαιρία της ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη νήσο της Λευκάδας.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων στις αρετές και τα χαρίσματα του εορταζόμενου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και την παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των μαθητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Βασιλικής και των ευσεβών πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Μετά την απόλυση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του εορταζομένου Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια η ευλόγηση των άρτων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη η Ιερά Παράκληση του Αγίου και στη συνέχεια το Κτητορικό Μνημόσυνο των αοιδίμων αδελφών, ευεργετών και δωρητών της Ι. Μονής.

DCIM100MEDIADJI_0186.JPG