<>

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου του «Παπουλάκη» στο Σταυρό Ιθάκης.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου, του «Παπουλάκη», στην γενέτειρα του, το Σταυρό Ιθάκης, το διήμερο της Κυριακής και Δευτέρας, 22ας και 23ης Μαΐου 2022.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 7:30 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σταυρού Ιθάκης, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Καθαρών Ιθάκης Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Μόσχος, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Βαρδουνιώτης, ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης καθώς και φιλοξενούμενοι κληρικοί εκ των Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις αρετές και τα χαρίσματα του εορταζομένου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε, τη σεπτή ευλογία κι ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πετινάτος ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την δράση του εορταζομένου Αγίου. Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσιος Στανίτσας, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Αθανάσιος Λιβιτσάνης, τα σώματα ασφαλείας του νησιού και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού Ιθάκης.