<>

Πανηγύρισε με κάθε μεγαλοπρέπεια το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού πανηγύρισε το διήμερο του Σαββάτου, 30 Απριλίου και Κυριακής, 1 Μαΐου 2022 το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, πλησίον του Επισκοπείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η εορτή του Αγίου Ευτυχίου μετατέθηκε το Σαββατοκύριακο του Αποστόλου Θωμά, καθότι η μνήμη του τιμάται το διάστημα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (6 Απριλίου).

Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Από νωρίς το απόγευμα ευσεβές εκκλησίασμα κατέκλεισε τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού για να λάβει την ευλογία του Αγίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής ο οποίος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον βίο και τις αρετές του εορταζόμενου Αγίου Ευτυχίου καθώς και στον Απόστολο Θωμά. Πριν το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευλόγησε τους άρτους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη και το βαθύ συμβολισμό της εθελοντικής κι ανιδιοτελούς προσφοράς στους κόλπους της Εκκλησίας μας, καλώντας κλήρο και λαό να αγκαλιάσουν το νεοσύστατο Ιερό Ναό του Αγίου Ευτυχίου δωρίζοντας κάποια αγιογραφία, είτε υπέρ υγείας είτε υπέρ αναπαύσεως προσφιλού τους προσώπου, αλλά και στη μεγάλη δωρήτρια του Ιερού Ναΐσκου κ. Περσεφόνη Λαλαφράγκου.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 1 Μαΐου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Αρχιερατικό Τρισάγιο των αειμνήστων Ευτυχίου και Ευσταθίου Λαλαφράγκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Πρίν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια έψαλε με τον κλήρο κλήρο και λαό το ¨Χριστός Ανέστη¨. Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας δόθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού κέρασμα προς όλους.