<>

Πανηγύρισε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εόρτασε το διήμερο της Πέμπτης, 24 και Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022 ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας στη πόλη της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Πέμπτης και ώρα 6.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Απολπαίνης Λευκάδος, αναφερόμενος στη διπλή σημασία της μεγάλης Θεομητορικής εορτής.

Το πρωί της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022, κυριώνυμος ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν τόσο οι πολιτικές όσο και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π. μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια και ώρα 11.30 π.μ. στην Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως. Αμέσως μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την παρέλαση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας Εκπαίδευσης της πόλεως.