<>

Παρουσίαση νέου βιβλίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη με τίτλο:¨Ο Άγιος Νέος Ιερομάρτυς Ευγένιος, Μητροπολίτης Αγχιάλου, ο Ιθακήσιος¨ στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης.

Categories: Τελευταία νέα

Ένα χρόνο μετά τη συνδιοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τον Ιθακήσιο Ιερομάρτυρα Ευγένιο (Καραβία), Μητροπολίτη Αγχιάλου και την επίσημη εγγραφή του στις αγιολογικές δέλτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι Ιθακήσιοι και οι επισκέπτες του νησιού προσκαλούνται ξανά σε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση γύρω από τη μαρτυρική μορφή του νέου Ιθακησίου Αγίου Ιεράρχη.

Πρόσφατα εκδόθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ιθάκης «Ο Φήμιος» η βιογραφία και η περιγραφή του μαρτυρικού τέλους του Ιερομάρτυρα Ευγενίου (Καραβία), εμπεριστατωμένη και στηριγμένη σε πλούσιο τεκμηριωτικό υλικό μαζί με την ιερά ακολουθία που είναι αναγκαία για την επ’ Εκκλησίας τιμή του.

Τόσο τη βιογραφία όσο και τα υμνογραφήματα συνέγραψε ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Δρ. Νομικής και Θεολόγος.

Την έκδοση προλογίζουν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και ο Δήμαρχος Ιθάκης και Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Διονύσιος Στανίτσας, οι οποίοι θα απευθύνουν εισαγωγικό χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Για το βιβλίο και τον βιογραφούμενο Ιεράρχη θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα,  ο κ. Απόστολος Καπρούλιας, Δρ. Θεολογίας – Καθηγητής /ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και καθηγητής φιλόλογος στο Γυμνάσιο Ιθάκης, αλλά και ο κ. Κωνσταντίνος Καραβίας, εκ των συγγενών του Αγίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης, στο Βαθύ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρόσκληση ανοιχτή σε όλους τους φίλους των Αγίων, της Ιστορίας μας και του βιβλίου.