<>

Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης της πόλεως του Μεσολογγίου προς το νησί του Καλάμου.

Categories: Τελευταία νέα

Το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδος πραγματοποίησαν γι ακόμη μια χρονιά στο νησί του Καλάμου την εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους του νησιού, για την φιλοξενία που παρείχαν σε χιλιάδες Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών, της Εξόδου αλλά και στη συνέχεια μέχρι την απελευθέρωση της Ιερής Πόλης το 1829.

Αφού εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου του νησιού, όπισθεν του Ιερού Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδος Καλάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτου μας και των υπόλοιπων επισήμων και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων του Μεσολογγίου, της Λευκάδος και του Καλάμου.

Λίγο αργότερα παρουσία του Σεβασμιωτάτου, των τοπικών φορεών και πλήθος κόσμου συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο λιμάνι του νησιού, με συναυλία από την Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, χορευτικά από τον σύλλογο “Πολιτιστικό Εργαστήρι” Μεσολογγίου και τραγούδια από την αντιπροσωπεία της Νέας Χορωδίας Λευκάδος.