<>

Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής 2021 πόλεως Λευκάδος.

Categories: Τελευταία νέα

Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης, μεριμνώντας για την ακριβή τήρηση των μέτρων προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού Covid-19, κάνει γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι τις Κυριακές της επί θύραις Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί θα ψαλούν σε όλους τους Ι. Ναούς και τις Ι. Μονές της Θεοσώστου Επαρχίας, ώρα 5.00 μ.μ. και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που εκάστοτε θα ισχύουν.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός που τελείται κατ’ έθος σε έναν Ι. Ναό της πόλης της Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και μετά θείου κηρύγματος, θα ψάλλεται φέτος μόνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, από την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου 2021 μέχρι την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 18 Απριλίου 2021 και από ώρα 6.00 μ.μ. με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την αναμετάδοση:

– από τον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Radio 91,6 FM

-από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης στο You Tube (https://www.youtube.com/user/imlefith).

Ο κύκλος των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα έχει τον γενικό τίτλο: “Σπουδή στην Πνευματική παράδοση του Γένους”. Αναλυτικό πρόγραμμα αποστέλλεται συνημμένως.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν με όποιον τρόπο είναι εφικτό στις ιερές ακολουθίες προς ωφέλεια πνευματική σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους περίσταση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ 2021