<>

Πρόσκληση συμπόρευσης με τα παιδιά μας και φέτος!

Categories: Τελευταία νέα

Μια αδιάκοπη πορεία είναι η ζωή του Χριστιανού –και μάλιστα του νέου. Πορεία μέσα στην Εκκλησία. Αλλά, την ίδια ώρα, πορεία μέσα στην Ιστορία με τους πειρασμούς και τις προκλήσεις της, με τους πειρασμούς μα και τις ευκαιρίες της. Συχνά, πορεία σε τεντωμένο σχοινί. Προσπάθεια ισορροπίας. Αγώνας διάσωσης.

Σταθερός συνοδοιπόρος των νέων, αθόρυβα και διακριτικά, στα εύκολα και στα δύσκολα και σε κάθε ελπιδοφόρο άνοιγμα στη ζωή, ο Χριστός μας.

Η τοπική μας Εκκλησία, προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά και τους νέους μας μαζί με τις οικογένειές τους να Τον αναγνωρίσουν πίσω από την ομίχλη της εποχής και να Τον συναντήσουν στις Ενορίες μας: στη Θεία Λειτουργία, στις δράσεις για τους γονείς που σύντομα θα ανακοινωθούν, στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που λειτουργούν σε αυτές για τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και για τους μικρούς μας φίλους (από 5 έως 7 ετών).

Όπως πάντα, με παιχνίδι πολύ και δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, αφουγκραζόμαστε το διαχρονικό μήνυμα του Χριστού μας και γνωρίζουμε βιωματικά τη ζωή της Εκκλησίας μας και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, απολαμβάνοντας τη χαρά της Κοινωνίας και της συνάντησης.

Στις περισσότερες Ενορίες η έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος θα ευλογήσει την έναρξη του νεανικού έργου, τελώντας την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, την ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές μας δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.