<>

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 η 54η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Categories: Τελευταία νέα

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η 54η από ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Αφού εψάλησαν οι Ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τους κληρικούς μας απευθύνοντας λόγους πατρικούς. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. Εθνικού καί Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασυνδέσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος διαπραγματεύτηκε το θέμα: «Διακονία και ποιμαντική αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία, ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα». Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του εκλεκτού ομιλητού και των κληρικών μας.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως το λόγο πήρε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών Λευκάδος ο οποίος ομίλησε περί «Της προετοιμασίας του Ιερέως για το Πάσχα, οικογενειακώς και ενοριακώς». Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Οσιώτατο Ιερομόναχο π. Μακάριο Κτενά περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.