<>

Τα εγκαίνια της 3ης Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσής μας

Categories: Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τα εγκαίνια της 3ης Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσής μας

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών και πολλών φίλων του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, εγκαινίασε τη «Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση» που οργάνωσε και λειτουργεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πολλαπλών δραστηριοτήτων του ανάμεσα στους νέους του τόπου μας.

Στη Δωροέκθεση διατίθενται βιβλία, γλυκίσματα, διακοσμητικά, είδη δώρου και ιερατικά είδη, φροντισμένα με μεράκι από μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, γονιών, εκπαιδευτικών κ.ά. που εργάστηκαν εθελοντικά για πολλές ώρες το προηγούμενο διάστημα με μεράκι και αγάπη, αλλά και υψηλό κριτήριο αισθητικής και τα προσέφεραν για την ενίσχυση του Κέντρου Νεότητας.

Παράλληλα, διατίθενται διάφορες χειροτεχνίες για την ενίσχυση του «Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος», του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Η Δωροέκθεση λειτουργεί και φέτος με την ευθύνη των νέων μας στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας και συγκεκριμένα στην «Καταφυγή», όπως ονομάστηκε το παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο (οικία Καρίνταβα -πρώην Ν.Ε.Λ.Ε.) κοντά στην Κεντρική Πλατεία, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου (οδ. Μεγανησίου 5 –το στενό του “Corner”).

Θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014, ενώ θα παραμένει ανοιχτή κάθε μέρα, τα πρωινά από 10.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ. και τα απογεύματα από 6.00 μ.μ. μέχρι 8.00 μ.μ.

Προσκαλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, για να προμηθευτούν κάποια από τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το έργο της Εκκλησίας μας ανάμεσα στους νέους του τόπου μας.

Οι ομιλίες των «Διαλόγων Γονέων» στο Διαδίκτυο

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται στην «Καταφυγή» ενδιαφέρουσες ομιλίες, με σημαντικά μηνύματα για τους γονείς, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο που ακολουθεί την καθεμιά, ενώ παράλληλα νέοι άνθρωποι απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά σε άλλο χώρο του κτιρίου.

Στο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο “Youtube”, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κανείς τις τρεις πρώτες ομιλίες:

-του καθηγητή Παιδαγωγικών Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Ματσαγγούρα, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στα κρίσιμα χρόνια ανάπτυξης νηπίων και παιδιών: Γερά θεμέλια στην ανάπτυξη της γλώσσας, της σκέψης και του ήθους» (14.10.2013), στο σύνδεσμο:

-του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, με θέμα: «Σ’΄αγαπώ γιατί είσαι εσύ!» (17.11.2013), στο σύνδεσμο:

-του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Κορόζη, Εφημερίου Ι. Ν. Παντοβασιλίσσης Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, με θέμα: «Αγάπη και διάκριση στην αγωγή του παιδιού» (8.12.2013), στο σύνδεσμο:

Επόμενη ομιλία, την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στην «Καταφυγή»  από τις κοινωνικές λειτουργούς κυρίες Χριστίνα Χατζή και Αγγελική Ρουμελιώτη, με θέμα:  «Η ευθύνη της οικογένειας για έναν κόσμο χωρίς βία».

 

Λευκάδα, 19 Δεκεμβρίου 2013

 

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Φωτογραφικό Υλικό